ΑΡΧΙΚΗ ARTISANAL ΜΠΥΡΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα μας τα νέα!

ΜΙΑ PREMIUM CRAFT ΜΠΙΡΑ ME ΑΡΧΑΙΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

 

 

Η Σαντορίνη είναι ηφαιστειογενής και μοναδική. Το καταπληκτικό νησί μας δέχεται μικρή βροχόπτωση, έτσι ότι φύεται είναι έντονο σε γεύση και αρώματα και περιορισμένο σε ποσότητα.

 

Φτιάχνοντας την Volkan συνδυάζουμε νερό πηγής φιλτραρισμένο σε ηφαιστειακή πέτρα και τα καλύτερα τοπικά συστατικά, σπάνιο μέλι Σαντορίνης και άρωμα αρχαίου κίτρου από την Νάξο.

 

 

Η VOLKAN ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ BLONDE, BLACK, WHITE & GREY

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΙΑΛΕΚΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΞΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

21°C
FRI 28th
APRIL
19°C
SAT 29th
APRIL
18°C
SUN 30th
APRIL
19°C
MON 1st
MAY
18°C
TUE 2nd
MAY

Τα τοπικά συστατικά μας και η παγκοσμίου επιπέδου ποιότητα αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε:

Βραβείο Αθηνοράματος– Αθήνα 2013

Διαγωνισμός κοινού στο Φεστιβάλ Γεύσης και Πολιτισμού, “Ελλάδα, Γιορτή Γεύσεις – Άνοιξη 2013” για την κατηγορία Καλύτερα Ελληνικά Προϊόντα για την VOLKAN SANTORINI BLONDE

Παγκόσμια Βραβεία Μπύρας – Πράγα 2013

Κέρδισε το βραβείο Νέο καινοτόμο προϊόν της χρονιάς, ανταγωνιζόμενη μπίρες από όλο τον κόσμο. Επίσης, προτάθηκε για τις κατηγορίες ‘Καλύτερη Ετικέτα’ και ‘Βιωσιμότητα’.

Βραβείο BeerBartenders – Αθήνα 2016

Η Volkan Grey βραβεύθηκε με την 1η θέση στα βραβεία BeerBartender στο Ζάππειο Μέγαρο.

Είμαστε προϊόν Greece Debt Free™. Για κάθε 1 ευρώ κέρδους, θα βοηθήσουμε στην μείωση του Ελληνικού Εθνικού χρέους κατά 50 λεπτά. Βοηθάμε την Ελλάδα.

greecedebtfree.org

Μέσω του Santozeum υποστηρίζουμε πολιτιστικά έργα και συνδυάζουμε (ενώνουμε) τις αρχαίες και σύγχρονες καλλιτεχνικές παραδόσεις. Καλωσορίζουμε προτάσεις για δουλειές εμπνευσμένες από την Σαντορίνη.

santozeum.com

H Volkan ηγήθηκε δράσεων της κοινότητας και των πολιτών για την απομάκρυνση απορριμμάτων και την διατήρηση των παραδοσιακών μονοπατιών στα χωριά της Θήρας (των Φηρών;) και της Περίσσας.

cleanislands.gr

 • VOLKAN WINS AWARD AXIA 27/04/2013

  EPENDITIS AGROTERRA 27/04/2013

  Alekos Fassianos collaborates with Volkan beer and creates its new collectible packaging for 2013

  Lebensmittel Zeitung – October 2012

  Vima Gourmet – 11/06/2012

  Kathimerini – 10/06/2012

  Kerdos – 07/05/2012

  Vima – 08/04/2012

  Oinohoos – 08/04/2012

  Athinorama – 08/04/2012

  Athens Voice – 03/01/2012

  BHMA MEN – 03/01/2012

  COSMOPILITAN – 15/03/2012

design ipassas   //   coding  ddasios

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα αγριολούλουδα ανθίζουν για μικρό διάστημα τον χειμώνα και την άνοιξη, και οι μέλισσες τρέφονται από άγριο θυμάρι, ρίγανη, φάβα και φυστίκι.

 

Στο τέλος του καλοκαιριού , οι μέλισσες επισκέπτονται τα γλυκά σταφύλια, που έχουν αφεθεί στον ήλιο για να ωριμάσουν από τους Σαντορινιούς παραγωγούς Vinsanto. Το μέλι σταφυλιών προστίθεται στο τέλος της ζύμωσης, διατηρώντας την έντονη τοπική γεύση του. Αυτό το μέλι δεν έχει βρεθεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

 

Η Volkan αύξησε την ζήτηση για το τοπικό μέλι αναζωογονώντας ένα αρχαίο επάγγελμα. Η Volkan συνεργάζεται με παραγωγούς για την ανάπτυξη νέων κυψελών στους αμπελώνες της.

Το κίτρο Νάξου, που ποτέ πριν δεν χρησιμοποιήθηκε σε μπίρα, είναι σπάνιο και αρχαίο.

 

Σπόροι κίτρου 4.000 χρονών βρέθηκαν στις ανασκαφές στη Νιππούρ, νότια της Βαβυλώνας. Είναι η παλαιότερη ποικιλία εσπεριδοειδών. Το 325 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος έφερε το κίτρο από την Περσία. Η καλλιέργεια του κίτρου εξαπλώθηκε μέσω του ελληνικού κόσμου. Σήμερα, μόνο στην Κέρκυρα και στη Νάξο συνεχίζεται αυτή η αρχαία παράδοση.

 

Η καλύτερη ουσία προέρχεται από τα φύλλα του κίτρου.  Ο τεράστιος καρπός έχει παχιά ψίχα και λίγο χυμό. Χρησιμοποιώντας αρχαίες μεθόδους, ο προμηθευτής μας στη Νάξο, επιλέγει προσεκτικά φύλλα από τα 2000 εναπομείναντα δέντρα. Στη συνέχεια, ειδικά για την Volkan, οι τεχνίτες αποστάζουν τρεις φορές τον πολτό των φύλλων και το οινόπνευμα σε χάλκινο αποστακτήρα 100 ετών, σαν εκλεκτό άρωμα από τα παλιά.

Η γεύση της μπίρας καθορίζεται από το νερό που χρησιμοποιείται στην ζύμωση. Λόγω της εμπορικής εκμετάλλευσης του τοπικού υδροφόρου ορίζοντα, τα υπόγεια ύδατα της Σαντορίνη σπανίζουν και δεν είναι πλέον κατάλληλα για τη ζυθοποιία. Για να δημιουργήσουμε ένα αυθεντικό είδος νερού της Σαντορίνης, πήραμε ηφαιστειακή πέτρα (βασάλτη) που δημιουργήθηκηκε από την έκρηξη του 1600 π.Χ., πλούσιο σε φυσικά μέταλλα και δημιουργήσαμε ένα ειδικό φίλτρο.

 

Όλο το νερό μας είναι αρχικά αειφόρου προέλευσης και στη συνέχεια φιλτράρεται μέσα από αυτό το φίλτρο. Το νερό του ζύθου μας προσομοιάζει γευστικά -κατά το δυνατόν- στο νερό της αρχαίας Σαντορίνης όπως θα πρέπει να ήταν χιλιάδες χρόνια πριν .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VOLKAN SANTORINI BLONDE

Περιγραφή προϊόντος: PILSNER, Χρησιμοποιούμε εξωτικούς λυκίσκους από τον νέο κόσμο και συστήνουμε πρώτοι το μέλι Σαντορίνης και το κίτρο Νάξου για να δημιουργήσουμε την ναυαρχίδα μας. Η Ξανθιά μας φθάνει στην αρωματική τελειότητα μέσω "dry hop". Σερβίρεται κατά προτίμηση πολύ παγωμένη με συνοδεία μεσογειακών εδεσμάτων.

Συστατικά: Νερό, βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, λυκίσκος, μαγιά, αρωματικό μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου.

Service: Πίνεται στους 6-7 βαθμούς σε φίνο ποτήρι για να απολαύσετε τα αρώματα και την γεύση της και την μακρά επίγευσή της.

Χρώμα: Έντονα χρυσαφένιο χρώμα με κεχριμπαρένιες ανταύγειες με δαντελένιο τελείωμα αφρού.

Γεύση: Πιπεράτες νότες και χαμηλή οξύτητα, αρώματα από κίτρινες βανίλιες, μέλι, πιπερόριζα και ένα μεταξένιο τελείωμα που διαρκεί.

Χαρακτηριστικά προΪόντος: 5% Vol., Διάρκεια ζωής 12μήνες, 330ml, 500ml

VOLKAN SANTORINI BLACK

Περιγραφή προϊόντος: DUNKEL Χρησιμοποιούμε την μέθοδο ζυθοποίησης που φέρει την υπογραφή μας με μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου. Αυτή η εξαιρετική ελαφριά μαύρη lager, μοναδικής συλλογής είναι εμπνευσμένη από τα μαύρα βράχια της Σαντορίνης. Η γεύση είναι ελαφριά, τραγανή και φρέσκια σε αντίθεση με το βαθύ της χρώμα.

Συστατικά: Νερό, βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, λυκίσκος, μαγιά, αρωματικό μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου.

Service: Πιείτε τη σε ανοιχτό ποτήρι για να απολαύσετε τα αρώματα και την πολυπλοκότητα αυτής της εξαιρετικής μπίρας. Ιδανική για την παρέα ή για απεριτίφ. Σερβίρεται στους 5 ή 6 βαθμούς.

Χρώμα: Μαύρο χρώμα με βαθιές πορφυρές ανταύγειες, σκούρος πυκνός αφρός με διάρκεια.

Γεύση: Γεύση ελαφριάς ψημένης σίκαλης και δημητριακών, αρώματα από λιαστές μαύρες ελιές, πικρής σοκολάτας, γλυκόριζας και μία φίνα επίγευση που διαρκεί.

Χαρακτηριστικά προΪόντος: 5% Vol., Διάρκεια ζωής 12μήνες, 330ml

VOLKAN SANTORINI GREY

Περιγραφή προϊόντος: WHEAT EXOTIC Εμπνευσμένη από την παχιά γκρίζα ομίχλη του Σεπτέμβρη που σαρώνει την Σαντορίνη.  Μία τραγανή αναζωογονητική σταρένια με νότες από μέλι και περγαμόντο. Πλούσιος λευκός αφρός με καλή πυκνότητα.

Συστατικά: Νερό, βύνη σιταριού, λυκίσκος, μαγιά αρωματικό μέλι Σαντορίνης, απόσταγμα κίτρου & περγαμόντου.

Service: Πίνεται σε λεπτό ανοικτό ποτήρι για να απολαύσετε την δροσιά της, τα αρώματά της και την έντονη επίγευσή της.  Μπορεί να συνοδεύσει ιδιαίτερα πιάτα θαλασσινών και φρούτων. Ιδανική στους 5 ή 6 βαθμούς.

Χρώμα: Χρώμα ανοικτό ξανθό, θολό λόγω της μαγιάς, με ελαφρύ αφρό με μέση διάρκεια.

Γεύση: Γεύση κίτρινων φρούτων με νότες μελιού, αρώματα μπανάνας, ανανά, λεμονανθών και άγουρων νερατζιών, πλούσιος λευκός αφρός με καλή πυκνότητα και μέση διάρκεια.

Χαρακτηριστικά προΪόντος: 5% Vol., Διάρκεια ζωής 12μήνες, 330ml

VOLKAN SANTORINI WHITE

Περιγραφή προϊόντος: WHEAT Εμπνευσμένη από τα λευκά σπίτια στις πλαγιές της Σαντορίνης. Σταρένια με ανοιχτό ξανθό χρώμα, γεύσεις κίτρινων φρούτων με νότες μελιού. Νότες ανανά, μπανάνας, λεμονιού και άγουρου γκρέϊπ-φρουτ περνάνε μέσα σε αυτή την πλούσια αναζωογοννητική μπίρα.

Συστατικά: Νερό, βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, λυκίσκος, μαγιά, αρωματικό μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου.

Service: Πίνεται σε λεπτό ανοικτό ποτήρι στους 5 ή 6 βαθμούς.  Ιδανικό συνοδευτικό για Μεσογειακά πιάτα με ψάρια ή ελαφριά τυριά, καθώς και για φίνα αλλαντικά.

Χρώμα: Χρώμα ανοικτό ξανθό, θολό λόγω της μαγιάς, με ελαφρύ αφρό με μέση διάρκεια.

Γεύση: Γεύση κίτρινων φρούτων με νότες μελιού, γήινα αρώματα εσπεριδοειδών, πλούσιος λευκός αφρός με καλή πυκνότητα και μέση διάρκεια.

Χαρακτηριστικά προΪόντος: 5% Vol., Διάρκεια ζωής 12μήνες, 330ml

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ